За да генерират голяма печалба, към менютата трябва да се подходи с особено внимание към всеки детайл. Не ни се обиждайте, но това е почти първото нещо, което клиентът забелязва в едно заведение и със сигурност ако то е в невзрачен вид (набрано на Word и разпечатано на обикновена хартия, или пък такова, което е със следи от мазни пръсти от дълго ползване), няма да създаде добро впечатление, независимо колко добра е кухнята. В тази статия ще се постараем да изброим няколко съвета, които да следвате и неща, които да избягвате при печата на менюта. На вас оставяме избора дали да ни се доверите или не.

Най-важно от всичко е дизайнът да се вписва в цялостния стил и характер на заведението и всички останали печатни материали. Въпреки, че менютата следват общоприет стил на подредба, те все пак могат да се различават едно от друго по много начини, но най-важното е да са добре организирани. Тук ще изброим няколко полезни съвета, свързани не само с дизайна, но и с изработката, които считаме за важни:

  • В случай, че нямате бюджет за заснемане, заложете на екзотични имена и описания, от които да ти се прииска да си оближеш пръстите;
  • Залагайте капани за окото, така че да водите четящия към тези ястия, които са вашата стихия. Независимо дали става въпрос за еднолистово или многолистово меню, изследванията показват, че моделите за четене при хората са сходни. Правилното разположение върху листа и поставянето на визуални маркери спомагат насочването на погледа;
  • Използвайте умело цветовете. Правило ли ви е впечатление, че повечето заведения за бързо хранене използват червено или жълто в логото си? Това не е случайно, според изследванията именно тези цветове предизвикват силни емоции и водят до огладняване.
  • Не правете менютата прекалено малки и трудни за четене или прекалено големи и трудни за държане.

Едно меню възвръща вложените в него пари, ако не в първия ден, то до края на първата седмица. Ето защо, когато цените се сменят – просто напечатайте нови, а не лепете листчета с промените. Писането с молив и триенето с гума също не е за препоръчване. Правило важи и при най-малкия забележим факт, че менюто е замърсено или захабено от ползване;

Огледайте менютата на конкурентите около вас и… направете нещо различно – като стил, начин на изпълнение и най-вече съдържание, което да ви открои. Може да разчитате на нас за избор на хартия или други материали, подвързване и ефектни довършителни процеси, с които безспорно ще се отличите;

Благодарим ви, че споделихте тази статия с приятелите си Разгледайте други продукти, които предлагаме и се свържете с нас